Historik
Efter ide af direktør Birthe Kofoed, har Sundhed og Livsmod siden 2006, arbejdet for at skabe rammer for sundhed, motion, livsmod og samvær på tværs af aldersgrupper og fysisk formåen. Det gør vi igennem foredrag og oplæg samt brugerinvolverende processer omkring udvikling og etablering af udendørs træningsredskaber og et specifikt udviklet E-koncept omkring etablering af lokalt engagement, ejerskab og energi.
Sundhed & Livmods pladser/produkter er en helhedspakke, hvori indgår coaching fra projektleder og proceskonsulenter, for at sikre brugerinddragelse omkring: et igangsætnings-, planlægnings- og opbygningsforløb, en aktivitetsfase og i et efterfølgende 3-årigt opfølgningsforløb (med planlagt konsulentbesøg hvert kvartal inkluderende nye idéer, mini-instruktørkursus, nye øvelser, idéer til events og medieopmærksomhed m.m.m).
Sundhed og Livsmod bygger på grundtanken om, at livet, herunder motion, skal være sjovt, livsbekræftende og en god social oplevelse, der styrker krop og sjæl. Alle har mulighed for succes, og vi skaber rammer, hvorunder det lykkes!
Vores erfaring er, at gennem samvær, motion og ved at tage medansvar for egen sundhed styrkes vores mod på livet. Derfor skaber vi rammer for at genopbygge, styrke og bevare dette.
Vi tror på individet og fællesskabets kraft og på, at det mennesker selv har været medbestemmende omkring, tager de ansvar for. Vi anlægger Sundhed & Livsmods pladser/ produkter, unikt og smukt rustikt i harmoni med omgivelserne, det være sig ved arbejdspladser, i boligområder, ved institutioner, i parker og i åben natur.
Vores medarbejdere har alle teoretisk og praktisk erfaring med brugerinvolvering, sundhed, idræt og undervisning, ligesom vi alle er engagerede, kommer med godt humør og en passion for at gøre en forskel.
Når vi anlægger Sundhed & Livsmod pladser så tilbydes ”lokale” interesserede, borgere/medarbejdere, at blive involveret, blive hørt og få handlemuligheder, inden for de fastsatte rammer. Som kommende bruger har man afgørende medbestemmelse i planlægning- og opbygningsfasen, i aktivitets- og vedligeholdelsesfasen, samt i opfølgningsfasen. Gennem denne forandrings- og forankringsproces sikres vedvarende aktivitet og lyst til motion i lokalområderne.